Træn med sandsække i forskellige vægte

Nordic Training Gear 2 min læsning

Træning med sandsæk kan være en sjov og udfordrende måde at fremme og variere din træning på, mens du prøver noget nyt. Med disse kan du træne både udholdenhed og styrke, da de findes i flere forskellige vægte. At vide, hvordan man træner med en sandsæk, kan være svært, men det er faktisk nemmere, end man skulle tro.

Hvad er en sandsæk?

En sandsæk er præcis, hvad den lyder som; en sæk med sand i! De bruges som træningsudstyr og kan også bruges i konkurrencer. Træning med denne type udstyr kan være et godt supplement eller alternativ til træning med faste vægte såsom håndvægte, vægtstænger og kettlebells. En enkel måde at variere din styrketræning på. Ikke nok med det, de gør også træningen meget sjovere!

Hvordan bruger jeg sandsække til træning?

Sækkene er lavet af det slidstærke materiale nylon og fungerer sådan, at du fylder dem med sand. Det betyder, at du selv kan justere vægten ved at tilføje eller fjerne sand fra sækkene. Du lukker dem derefter med lynlåsen af ​​høj kvalitet og forsegler også denne med dobbelt velcro. Så risikoen for at der løber sand ud af sækken under træning er minimal!

Sandsække

Træn med en sandsæk

En sandsæk beregnet til træning har mange forskellige anvendelsesmuligheder og kan bruges, når der skal udføres flere forskellige øvelser. Du kan fx bruge dem, når du vil understrege et bestemt bevægelsesmønster, fx når du laver en squat, går op og ned af en trappe eller lignende. De fleste øvelser, du normalt ville udføre med en kettlebell, kunne du lave med en sandsæk. Forskellen på de to udstyrsstykker er, at sækken er nemmere at løbe med, er mere behagelig at have med, og det er også muligt at justere vægten. Derfor kan træning med sandsæk være at foretrække. To træningsformer, hvor de bliver brugt flittigt, er crossfit og strongman! Det er også et glimrende værktøj til funktionel træning. Ved at træne med dette udstyr kan du forbedre din styrke, balance og fleksibilitet. Dette er en af ​​grundene til, at sandsækketræning er blevet så populær blandt forskellige typer atleter.

Hvorfor skal du træne med en sandsæk?

Det, der adskiller en sandsæk fra for eksempel en kettlebell, vægtstang eller håndvægt, er den ustabile træningsvægt, der bevæger sig forskelligt for hver bevægelse, du laver. Det betyder, at den inter- og intramuskulære koordination, altså samspillet mellem individuelle muskelfibre og hele muskelgrupper, kan fungere. Det fører igen til, at kroppen bliver udfordret mere, end hvis du havde brugt en fast vægt, såsom vægtstang, kettlebell eller håndvægt for eksempel. Du udfordrer flere forskellige muskelgrupper og kan udføre bevægelser og bevægelsesmønstre, som du laver i hverdagen. Det er måske ikke så tit, du har håndvægte og vægtstænger til daglig, men indkøbsposer, kasser eller dine børn, ja, det sker meget oftere. Det gør en sandsæk meget mere naturlig at træne med. Ved at variere vægten, eller have flere forskellige at vælge imellem, kan du variere din træning efter dagens formål og mål! Du kan finde sandsække i flere forskellige vægte hos os her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medejer

Max Andrén er skribent og medejer af Nordic Training Gear
Han har en stor passion for fitnesstræning og fitnesstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan laver man stivbenet dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mix greb ved dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

Læs mere
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man bælte ved dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere

Dine bonusser

X
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Shaker, 700 ml
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Lugtesalt V.1
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
T-shirt
Størrelse