Øg ydeevnen i bænkpres - brug albuestøtte

Nordic Training Gear 2 min læsning

En af grundøvelserne i fitnesstræning er bænkpres, en øvelse der primært træner brystmusklerne, men som også er god for hele overkroppen. At bænkpres er blevet en af ​​de mest populære øvelser, når det kommer til at træne brystet, er ikke overraskende, da det er en yderst effektiv øvelse til at opbygge både muskelmasse og styrke. For at få mest muligt ud af træningen og give mulighed for en stigning i vægten, er der visse ting, du bør overveje...
De mest afgørende dele af din bænkpres-evne er teknik, effektivitet og muskelmasse. Teknikken refererer til den præstation, som du bevidst eller ubevidst gør. For eksempel hvilken position du indtager, og hvordan du udfører bevægelsen. Effektivitet refererer til din neuromuskulære eller motoriske evne. En af de vigtigste ting, du kan forbedre med træning, er koordinationen mellem agonist og antagonist i bevægelsen. Selv hvor effektivt du overhovedet kan aktivere muskelceller. Muskelmasse er mængden og størrelsen af ​​muskelceller i de arbejdende muskler.

Albuestøtte til bænkpres

Albuestøtter er støtte til albuen, der er specielt designet til at forebygge og behandle problemer som smerter, hævelse og betændelse i albueleddet. De kan bruges både til hverdag og under træning, med fordel i presseøvelser som bænkpres hvor albuerne har en væsentlig rolle. Ved hjælp af dem kan du få ekstra hjælp til at holde rigtigt på vægtstangen, samtidig med at du får ekstra støtte og selvtillid. Uanset om du er ny i fitnesscentret eller en mere erfaren atlet, kan du drage fordel af albuestøtter. Er du en af ​​de mere erfarne, kan de være en god idé at bruge, når du træner med maksimal vægt eller til at bryde nye, større barrierer. Bænkpres belaster dine arme og ikke mindst dine albuer meget, så albuestøtte kan være gavnlig.

Albuestøtte

Hvorfor skal du bruge albuestøtte, når du bænkpres?

Ved kraftig bænkpres kan der opstå seneskader, tendinopati. Disse skader er kendetegnet ved smerter i den bagerste del af albuen, og smerterne lindres normalt under sessionen, men bliver som regel værre bagefter. Tricepsmusklen har til opgave at forlænge albueleddet, og seneskader opstår ofte, når senen er overbelastet, og hvis udførelsen er dårlig eller forkert. Det kan derfor være positivt at bruge albuestøtte under bænkpres for at minimere risikoen for at senen bliver overbelastet.

Hvordan fungerer albuestøtten ved bænkpres?

Albuestøtter, eller albuevarmere, skaber kompression og varme. Dette fører igen til øget blodcirkulation i albuerne og i de omkringliggende muskler. Normalt bruges de, når albuerne udsættes for stress, to eksempler på sådanne lejligheder er bænkpres og skulderpres. Ved at bruge albuestøtte til at få øget kontrol og stabilitet under disse presseøvelser, kan du præstere bedre, øge vægten og også styrke. Det skyldes, at støtterne skaber stabilitet for muskler og led gennem den støtte og varme, de giver. Du kan derfor med fordel bruge albuestøtterne under bænkpres og anden træning for ekstra stabilitet, men også som en forebyggende foranstaltning for at forebygge skader. Du kan også bruge dem et stykke tid efter din træning for at lindre smerter og hævelser og dermed understøtte restitutionsprocessen. Bestil vores albuestøtter i høj kvalitet her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medejer

Max Andrén er skribent og medejer af Nordic Training Gear
Han har en stor passion for fitnesstræning og fitnesstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan laver man stivbenet dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mix greb ved dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

Læs mere
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man bælte ved dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere

Dine bonusser

X
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Shaker, 700 ml
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Lugtesalt V.1
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
T-shirt
Størrelse