Få bedre greb - brug sokker til dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

En af de absolut mest populære øvelser indenfor fitnesstræning er dødløft! Dette er en øvelse, der udføres ved at løfte en vægtstang fra jorden og lige op, på linje med din krop, indtil du står oprejst med stangen hængende i armene. Dette er en af ​​de tre grene af styrkeløft og også en fantastisk basisøvelse til opbygning af styrke og muskelmasse, da den aktiverer flere store muskelgrupper. Det kan nogle gange være svært at vide, hvordan man går frem for at udføre øvelsen på den bedste måde, og hvilket træningstilbehør det kan være en fordel at bruge. Der er visse faktorer, der kan forbedre din teknik og ydeevne, herunder om du bruger dødløftsokker eller ej. I denne artikel gennemgår vi hvordan, hvornår og hvorfor du skal bruge sokker til netop denne øvelse!

Dødløft og sokker

Der er mange forskellige typer sokker, du kan bruge, når du træner. Når du laver dødløft, kan det være en fordel at have en lang version, såkaldte dødløftsokker. Det er nemlig nemt at rive huden på skinnebenene, når du udfører øvelsen, netop fordi stangen skal være så tæt på din krop som muligt. Du kan endda få blødende sår på skinnebenene, som gør ondt og også kan bløde ind i dit udstyr. Desuden, hvis du har en sårskorpe på dine skinneben, vil du højst sandsynligt rive den i stykker, hver gang du derefter dødløfter. Fordelen ved disse er, at de beskytter mod skader som flænger og blå mærker, da de går helt op til knæet.
Kan du så bruge nogle høje sokker? Ikke rigtig. Det specielle ved disse er, at de er lavet i et slidstærkt materiale, der beskytter benene ordentligt. De er desuden komfortable, stabile og pålidelige, så du kan træne uden at skulle bekymre dig om, at de glider ned, gnider eller lignende. De kan også give dig ekstra støtte, hvilket kan være rart, når du skal løfte tungt. Det er derfor ikke nok kun at have tights på, når du skal udføre dødløft, da de ikke har de samme beskyttende egenskaber som dødløftsokker.
Faktisk kan du bruge dem ved flere lejligheder end ved dødløft! En anden øvelse, hvor de kan være gavnlige at bruge, er med bænkpressen, da de giver dig mulighed for virkelig at "låse" fødderne i jorden. På denne måde får du endnu mere stabilitet i din lift! Squats er også sådan en øvelse.

Dødløftsokker

Dødløftsokker ved dødløft

Mange tror, ​​at det er lige meget, hvilken slags sokker du har på, når du træner, men faktum er, at det faktisk kan gøre en stor forskel. I vægtløftning er dine fødder din base, og det du har på dine fødder spiller derfor en stor rolle. Vælger du den rigtige, kan du få et markant bedre greb og skabe endnu større stabilitet. Under vores finder du en ordentlig skridsikker beskyttelse, der muliggør et bedre greb om gulvet. Dette er særligt velegnet til dem, der laver sumo dødløft, hvor benene er bredt fra hinanden, og der er risiko for, at du får vægten og stangen på fødderne, hvis du begynder at glide på gulvet. Du kan også stabilt og sikkert lave squats med sokker, hvis de har skridsikker beskyttelse indenunder. Så behøver du ikke bruge løftesko eller lignende. Her kan du bestille alle vores dødløftsokker.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medejer

Max Andrén er skribent og medejer af Nordic Training Gear
Han har en stor passion for fitnesstræning og fitnesstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan laver man stivbenet dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mix greb ved dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

Læs mere
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man bælte ved dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere

Dine bonusser

X
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Shaker, 700 ml
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Lugtesalt V.1
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
T-shirt
Størrelse
10 Produkter tilbage