Hvornår skal du bruge knæstøtte?

Nordic Training Gear 3 min læsning

En af de dele af kroppen, der udsættes for den højeste belastning, de fleste stød og det største pres, er knæene! En af de mest almindelige skader, der opstår under træning & sport, er netop af den grund knæskader. Ofte opstår denne type skade på grund af forkert belastning, overanstrengelse, svaghed og/eller betændelse i muskulaturen.

Knæet er et centralt og meget følsomt led, der nemt kan tage skade, uanset hvor fysisk aktiv du er. Bevæger du dig meget lidt, kan dine knæ have brug for støtte af den grund, og hvis du er meget fysisk aktiv, kan dine knæ blive overbelastede og har derfor brug for støtte.

Det er vigtigt at være opmærksom, hvis du begynder at mærke fornemmelser i dine knæ. Så er det måske tid til i forebyggende øjemed at begynde at bruge knæstøtte. Ved hjælp af disse får du stabilitet og støtte i dine knæled og kan mindske risikoen for skader. Du kan bruge en behagelig knæpude med kompression til støtte både i hverdagen og under træning.

Knæstøtte under træning

En knæstøtte kan bruges af flere forskellige årsager og ved flere forskellige lejligheder. En støtte, der er stabiliserende, men også har behagelig kompression, kan derfor bruges som støtte både i hverdagen og under tung træning. Du kan bruge dem forebyggende, under genoptræning og/eller under tungere løft.

Hvad en knæstøtte gør er at fiksere og stabilisere knæet i den rigtige retning og position. De giver støtte, kompression og varme, hvilket kan reducere risikoen for skader. De kan med fordel bruges under træning, hvor risikoen for skader er ekstra høj, og hvor der kan være behov for ekstra stabilitet. Eksempler på denne form for træning er vægtløftning, styrkeløft og strongman. Det er tre forskellige træningsformer, der alle har en stor belastning af kroppen og dermed også høj risiko for skader. Her udsættes knæleddene for en ekstrem høj belastning og musklerne omkring knæene skal holdes både varme og bløde under hele sessionen, for at minimere risikoen for skader. Det er her, knæstøtten kommer i spil! En enkel måde at øge ydeevnen og reducere risikoen for skader.

Når du skal bruge knæstøtte i forbindelse med træning, uanset om det er strongman eller en klassisk bentræning, bør du tage dem på inden opvarmningen. Dette for at få den maksimale effekt af varme og cirkulation lige fra træningssessionens start. På denne måde øger du din præstation til det maksimale! Det er også med til at mindske risikoen for slid og overbelastning af dine knæ under træningen, noget der er altafgørende for dig, der gerne vil have sunde knæ og kunne lave squats hele livet!

Knæstøtte

Fordele ved at bruge knæstøtte

Som du kan høre, er fordelene ved at bruge knæstøtte mange! Under træning kan de som sagt være med til at øge din præstation og blodcirkulation, forebygge skader & mindske risikoen for overbelastning. Med hensyn til dets indflydelse på din præstation under træningen, ved at give støtte, kompression og varme, kan de forberede dine led på det, der kommer. Det er derfor endnu hurtigere at varme op inden træning, når du bruger knæstøtte!

Ikke alene kan de øge din præstation, de kan også forebygge skader og lindre smerter, og kan af den grund bruges både forebyggende og under skadesrehabilitering. Dette kan både mindske smerterne og fremskynde genoptræningsprocessen.

Når du bruger støtterne, vil det også være nemmere for dig at udføre forskellige bevægelser, på en korrekt måde. Det gælder både balance, koordination og muskelaktivitet. De kan for eksempel hjælpe dig med at hoppe højere, løbe hurtigere eller løfte tungere. Bestil vores knæstøtte her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medejer

Max Andrén er skribent og medejer af Nordic Training Gear
Han har en stor passion for fitnesstræning og fitnesstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan laver man stivbenet dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mix greb ved dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

Læs mere
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man bælte ved dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere

Dine bonusser

X
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Shaker, 700 ml
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Lugtesalt V.1
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
T-shirt
Størrelse