Smerter i albuen ved bænkpres

Nordic Training Gear 3 min læsning

Bænkpres er en populær styrketræningsøvelse, hvor man presser en vægtstang op fra brystet ved hjælp af armene. Men for mange kan det føre til smerter i albuen eller tennisalbue, som det også kaldes. Dette er en overbelastningsskade, der opstår, når musklerne i albuen overanvendes, og det kan føre til smerte, hævelse og stivhed i området.

Årsager til smerter i albuen ved bænkpres

Der er mange forskellige årsager til, at man kan opleve smerter i albuen ved bænkpres. Her er nogle almindelige faktorer:
  • Overbelastning: Overbelastning betyder, at musklerne i albuen er blevet belastet mere end de kan håndtere. Det kan for eksempel ske, hvis man udfører for mange gentagelser eller bruger for tunge vægte ved bænkpres. Overbelastning kan føre til muskelømhed, træthed og smerter i albuen. Hvis du oplever smerter i albuen efter træning, især ved bestemte bevægelser eller belastninger, kan det være et tegn på, at albuerne er overbelastet. Du kan også føle dig træt og have svært ved at udføre dine normale øvelser på samme måde som tidligere.
  • Dårlig teknik: At have en dårlig teknik, når du udfører bænkpres, såsom at have et forkert greb eller ikke have den rigtige kropsholdning, kan også forårsage smerter i albuen. Et forkert greb i bænkpres kan betyde, at du har en for bred eller for tæt greb omkring stangen, eller at du ikke har en tilstrækkelig fast greb omkring stangen. Et forkert greb kan belaste musklerne og leddene i albuen og føre til smerte og skader.
  • Mangel på hvile: At give musklerne i albuen tilstrækkelig hvile mellem træningspas kan også forårsage skader og smerter. Det er vigtigt at give musklerne i albuen tilstrækkelig hvile mellem træningspas for at lade dem komme sig og opbygge deres styrke. Hvile betyder ikke, at du slet ikke må bruge albuerne, men du bør undgå at udføre bænkpres eller andre tunge øvelser for albuerne hver dag. En generel anbefaling er at hvile mindst 24 timer mellem træningspas for samme muskelgruppe. Du kan også variere din træningsrutine og fokusere på andre muskelgrupper på visse dage for at give albuerne lidt ekstra hvile.
  • Forkølelse: Betændelse i senerne i albuen kan også forårsages af forkølelse eller andre infektioner.
Smerter i albuen ved bænkpres

Løsninger mod smerter i albuen ved bænkpres

Hvis du oplever smerter i albuen ved bænkpres, er der flere ting, du kan gøre for at lindre smerten og forebygge skader:
  • Brug albuebeskyttere: Albuebeskyttere er et kompressionscover, der giver støtte til musklerne i albuen og kan hjælpe med at lindre smerte og forebygge skader.
  • Stræk ud: Strækøvelser kan hjælpe med at løsne spændinger i musklerne i albuen og mindske smerte.
  • Brug en håndvarmer: Ved at placere en håndvarmer på albuen kan det hjælpe med at lindre smerte og øge blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe med at helbrede skader.
  • Tag pauser: Sørg for at tage pauser under træningen og give musklerne i albuen tilstrækkelig hvile mellem træningspas.
  • Juster teknikken: Sørg for at have den rigtige teknik, når du udfører bænkpres, så du ikke overbelaster albuen. Hav den rigtige grebsholdning, hold ryggen ret og så videre.
  • Brug lettere vægte: Hvis du bruger for tunge vægte, kan det forårsage overbelastning og skader i albuen. Prøv at sænke vægtene og se, om det hjælper.
  • Konsulter en læge: Hvis du oplever smerter i albuen, der ikke går væk efter nogle dage, bør du konsultere en læge eller en fysioterapeut for at få den rette behandling og pleje.

Ondt i albuen ved bænkpres er et almindeligt problem

I konklusion kan ondt i albuen ved bænkpres være et almindeligt problem for personer, der træner styrketræning. Der er mange forskellige årsager til denne smerte, og det er vigtigt at finde en løsning, der passer til dig. Brug af albuebeskytter, strækøvelser, anvendelse af en håndvarmer, pauser og korrekt teknik kan alle være gode værktøjer til at lindre smerte og forebygge skader. Husk at konsultere en læge, hvis du oplever smerte, der ikke går væk efter et par dage. Du kan finde vores højkvalitets albuebeskyttere her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medejer

Max Andrén er skribent og medejer af Nordic Training Gear
Han har en stor passion for fitnesstræning og fitnesstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan laver man stivbenet dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mix greb ved dødløft

Nordic Training Gear 3 min læsning

Læs mere
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man bælte ved dødløft?

Nordic Training Gear 2 min læsning

Læs mere

Dine bonusser

X
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Shaker, 700 ml
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
Lugtesalt V.1
300 kr tilbage
Handler du for i alt kr eller mere, kan du vælge
Da du handler for mere end kr, kan du vælge
T-shirt
Størrelse